Bu olayın özünde aslında enzimlerin en etkin oldukları sıcaklık değerlerinin farklı olması yatıyor. Bildiğimiz gibi enzimlerin etkinlik gösterdiği sıcaklık değerleri belirli sınırlar arasındadır. Siyam kedileri ve Himalaya tavşanı gibi hayvanlarda, bu hayvanların kürklerindeki koyu renkli bölgelerin kahverengi olmasını sağlayan pigmentin oluşumunda görev alan enzimlerin diğer enzimlere göre farklı bir özelliği var. Normalde enzimlerin en yüksek verimlilikte çalıştığı sıcaklık derecesi 37ºC'dir.Oysaki bizim sözünü ettiğimiz enzimler bu sıcaklığın çok daha altındaki sıcaklıklarda en yüksek aktiviteye ulaşırlar. Bu yüzden de Himalaya tavşanının kürk rengi, büyüdüğü ortamın sıcaklığına göre farklı koyulukta olur. Hayvanın kürkünün üzerine buz koymak da vücudun diğer bölgelerine göre o bölgeyi daha soğuk kılacağından, buradaki kıllar daha koyu çıkar.
Popular Posts
-
Bu olayın özünde aslında enzimlerin en etkin oldukları sıcaklık değerlerinin farklı olması yatıyor. Bildiğimiz gibi enzimlerin etkinlik...
-
Uçakların icadından sonra her alanda yaygın olarak kullanılmaya başlaması kısa sürede gerçekleşti. İlk uçaklar orduda keşif görevlerinde...
-
Kızılötesi olarak adlandırılan ışınım, görünür ışıktan daha uzun dalgaboylu ve daha düşük enerjili ışınımdır. Gözlerimiz bu dalgaboyuna d...
-
Bütün insanlar rüya görür. Yani doğuştan görme özürlüler de rüya görür. Bildiğimiz gibi görme yeteneğini kaybeden bir insanın zaman için...
-
Bunu bilmek sizi de şaşırtacak, ancak dünyada Q klavye olarak bildiğimiz tuş dizilimi aslında daktilonun icat edildiği ilk günden beri ...
-
İnsanlar tarihlerinde çok uzun bir süre tuvalet kullanmadılar. İşlerini, hayvanlar gibi, en yakın çalının dibinde veya bir ırmak kenarı...
-
Yüzyıllarca önce insanlarda şeytani güçlerin, bebeklerin veya küçük çocukların vücutlarına girmek için fırsat kolladıklarına ilişkin or...
-
Bir böcek öldüğünde, fizik kurallarına göre, vücudunun en ağır bölgesi yere ilk çarpacak şekilde düşer. Çünkü bacaklar, vücudun ve kanatl...
-
Yumurta kabukları, beyazdan kahverenginin değişik tonlarına kadar farklılık gösterebilir. Bu, tamamen tavuğun genetik yapısına bağlıdır....
-
Asya'da ceviz hala beyin gıdası olarak kabul ediliyor, bu ülkelerde öğrenciler, sınavlardan önce ceviz yiyerek notlarını yükselte...
sayaçlar
Hakkımda
Blogger tarafından desteklenmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder